Nyitókép: MTI

 

A mai fiatalok általában 30 éves korukig a szüleikkel élnek, spórolni azonban mégsem spórolnak.

 

Egyre elterjedtebb jelenség, hogy a fiatalok harmincéves koruk környékén repülnek csak ki a családi fészekből. Annak ellenére azonban, hogy lakhatási költségeik nincsenek, bevételeikből viszonylag keveset raknak csak el. A fiatalok 20 százaléka például egyáltalán nem rendelkezik megspórolt összeggel, derül ki a 365.bank számára készült felmérésből, melyet a 2muse ügynökség készített 1002 személy megkérdezésével.

 

 hirdetes_810x300  

A szlovákiai fiatalság az Eurostat adatai alapján az egyik legtovább marad a szülői házban. Míg az uniós átlag e téren 25,5 évet mutat a férfiak, 27,4 évet pedig a nők körében, Szlovákiában ez a szám 29,5 év a férfiaknál és 32 év a nőknél. Ennél csak a horvátok költöznek el otthonról idősebben (33 évesen). A finnek ugyanakkor már 21 évesen.

 

És bár a lakbér miatt nem kell, hogy fájjon a fiatalok feje, hiszen a szülők állják a költségeket, a mai fiatalok mégsem spórolnak eleget. Több mint 55 százalékuk kevesebb, mint 100 eurót tud félretenni havonta. 20 százalékuk pedig semmit.

 

33 százalékuk azt mondta, hogy ennek oka az alacsony fizetés, 17 százalékuk szerint pedig nem is fontos, hogy spóroljanak. 10-ből 6 harminc év alatti személynek a számláján kevesebb, mint 5000 euró van.

 

teraz.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!