Nyitókép: Getty Images

 

A munkaügyi és szociális hivatalok egyszeri, 160 eurós támogatást fizetnek ki az intézményben szociális ellátásban részesülő iskoláskorú gyermekek ebéd- vagy egyéb étkezési költségeinek fedezésére. Ezt a támogatást augusztus 15-től lehet igényelni.

 

A kérvényt a Központi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal teszi közzé honlapján. A kérelmet szeptember közepéig kell benyújtani az illetékes munkaügyi kirendeltségen.

 

Az ambuláns- vagy bentlakásos intézményekben szociális ellátásban részesülő gyermekek egy részének, akiknek kötelező az óvodai nevelés vagy az iskolakötelezettség, az állam nem nyújt támogatást az étkezési szokások támogatására. Szlovákiában hozzávetőleg 500 ilyen gyerek él. A munkaügyi minisztérium ezért alternatív módot készített az ilyen családok étkezési költségeinek részleges kompenzálására a megnövekedett infláció miatt.

 hirdetes_300x300  

 

A szülő, illetve az, akire bírósági határozattal a gyermeket bízták, augusztus 15-től szeptember 15-ig nyújthat be egyszeri támogatási kérelmet a gyermek ebéd- vagy egyéb étkezés költségeinek részleges megtérítésére 160 euró értékben. A kérelmet abba a munkaügyi hivatalba kell beadni, amelynek területi körzetében a kérelmező állandó vagy ideiglenes lakhellyel rendelkezik.

 

A támogatás az idén szeptembertől decemberig tartó négy hónapos időszakban hivatott fedezni az étkezés költségeit. A munkaügyi kirendeltség az ebédek, illetve egyéb étkezések támogatását készpénzben vagy készpénz nélküli átutalással fizeti ki a kérelmező bankszámlájára. A támogatás elutasításáról a hivatal írásban értesíti a kérelmezőt.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!