Nyitókép: Getty Images

 

Augusztustól jelentősen megemelkedett a gyermekgondozási segély (rodičovský príspevok) összege. Az a szülő, aki korábban anyasági segélyben részesült, több mint 60 euróval kap többet.

 

A Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal szeptemberben fizeti ki az első megemelt gyermekgondozási segélyt 2023 augusztusáért – közölte kedden a Szlovák Köztársaság Munka-, Szociális- és Családügyi Minisztériuma. A pótlék hagyományos valorizálásának eredetileg 2024 januárjában kellett volna megtörténnie, de ezt felgyorsította a gyermekgondozási segélyről szóló törvény legutóbbi módosítása.

 

Amennyiben a jogosult személy nem részesült anyasági segélyben azon gyermek után, aki után gyermekgondozási segélyt igényelt, a segély az eredeti 301 euróról 345,20 euróra emelkedik. Ha a szülő kapott anyasági segélyt, akkor a támogatás a jelenlegi 412,60 euróról 473,30 euróra emelkedik. A munkaügyi minisztérium felhívta a figyelmet arra, hogy mivel a gyermekgondozási segélyt egy hónappal utólag folyósítják, ezért a segélyben részesülők szeptemberben kapják meg számlájukra az első megemelt összeget.

 hirdetes_300x300  

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!