Nyitókép: Martin Domok/TREND

 

Az általános amnesztia (generálny pardon) feltételeinek megfelelő ügyfelek adósságelengedése augusztus végéig tart. Amennyiben a hónap végéig befizetik a biztosítási díjat, amellyel tartoznak, a Szociális Biztosító elengedi a pénzbírságot.

 

Az általános amnesztia egy olyan jogszabályi változás, amely segít az adósoknak megszabadulni a tartozástól a befizetendő összeg törlesztése után. A Szociális Biztosító havonta egyszer e-mailben vagy szöveges üzenetben tájékoztatja ügyfeleit erről a lehetőségről. Júliusig a Szociális Biztosító 668 000 értesítést küldött a munkáltatóknak és magánszemélyeknek.

 

Az általános amnesztia alapfeltétele, hogy a 2022. július 1-je előtti teljes biztosítási díjat idén augusztus végéig meg kell fizetni. Ezt követően az általános amnesztia automatikusan vonatkozik az adósokra. Az ügyfeleknek a hiányzó havi biztosítási díjakról és járulékokról szóló kimutatásokat a megadott határidőig be kell nyújtaniuk.

 hirdetes_810x300  

 

A Szociális Biztosító minden adósságot behajtó végrehajtónak értesítést küld a tartozás megszüntetéséről, valamint arról, hogy az egyes végrehajtási eljárásokban általános amnesztia alkalmazható. Ha az adósnak tudomása van arról, hogy a végrehajtó továbbra is megpróbálja behajtani a lejárt tartozást, arról közvetlenül értesítenie kell a végrehajtót vagy a Szociális Biztosítót.

 

Az első kollektív adósságelengedést a Szociális Biztosító áprilisban biztosította. A folyamatot automatikusan végrehajtja minden olyan ügyfél számára, akikről minden szükséges adattal rendelkezik. Az adósok elengedéséről írásban tájékoztat.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!