Nyitókép: rtvs

 

Megkezdődött az ipari park építése Rimaszombat mellett. Az első stratégiai befektető Németországból nagyjából 500 új munkahelyet hozhat létre.

 

Az építkezés egy több mint 80 hektáros területen kezdődött meg Rimaszombattól északra. A beruházás eléri a 9 millió eurót. Az állami vállalat már megkezdte a tereprendezést a területen.

 

„Befejezzük a munkánkat, a teljes terület megerősítése, a saját infrastruktúra, áram-, gáz-, víz- és egyéb hálózatok bevezetését. Így elkészül az ipari park első része”

 

közölte az MH Invest, s.r.o. ügyvezetője, Ivan Znášik.

 hirdetes_810x300  

 

Peter Dovhun megbízott gazdasági miniszter közlése szerint a Winkelmann cég 450 fő alkalmazását vállalta termelő vállalatában, amely hőszivattyúk és fűtőtestek tartályainak gyártásával fog foglalkozni, mint alternatív energiaforrásokkal.

 

„Gyakran mondják, hogy erősen az autóipar felé orientálódunk, de ez egy példa arra, hogy egyensúlyozunk vagy adunk hangsúlyt egy új iparágra és egy olyan iparágra, amely a jövőre nézve is nagy lehetőségeket rejt magában”

 

hangsúlyozta Peter Švec, a gazdasági minisztérium államtitkára.

 

A beruházások és az ipari létesítmények létfontosságúak egy szegény régió számára.

 

„Úgy gondolom, hogy nem ez lesz az egyetlen cég, hiszen ez a cég az ipari park területének körülbelül egytizedén lesz itt. Hiszem, hogy sikerül több befektetőt vonzani, és ezzel megoldani a hatalmas munkanélküliségi rátát térségünkben”

 

reménykedett Jozef Miško, Rimaszombat polgármestere.

 

A rimaszombati ipari park a tervek szerint jövőre készül el. A német befektetőnek 2025 elején kellene megkezdenie a termelést.

 

spravy.rtvs.sk

 

A Winkelmann Building hamarosan megkezdi működését Rimaszombat ipari parkjában – Íme, a részletek

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!