Nyitókép: RTVS

 

A portugál Jerónimo Martins céghez tartozó lengyel diszkontlánc, a Biedronka a jövő év végén nyitja meg első üzleteit Szlovákiában – ezt a Reuters ügynökség által idézett Jerónimo Martins cég pénzügyi igazgatója, Ana Luisa Virginia nyilatkozta.

 

A cég szlovákiai piacra lépési terveiről már márciusban jelentek meg hírek, amikor a Biedronka vezetője, Luis Araujo elmondta, hogy már régóta sok szlovák jár Lengyelországba vásárolni a Biedronkába, és a cég fontolgatja szlovákiai terjeszkedését. A Jerónimo Martins Portugália és Lengyelország mellett Kolumbiában is rendelkezik üzlettel, ahol ARA néven üzleti hálózatot működtet.

 

A szlovákiai befektetésekkel és bevételekkel kapcsolatban Ana Luisa Virginia kijelentette, hogy még túl korai becsléseket közölni. „Olyan üzletről beszélünk, ahol a nulláról indulunk, ezért nem szeretnénk részletesebben nyilatkozni.”

 hirdetes_810x300  

 

Nem zárta ki a romániai terjeszkedés lehetőségét sem, amelyet a portugál lánc már több éve fontolgat. Ez azonban jelenleg nem prioritás. „Jelen pillanatban Lengyelországra és az ARA-hálózatra szeretnénk összpontosítani” – tette hozzá Ana Luisa Virginia.

 

A héten tette közzé a Jerónimo Martins az idei 3. negyedév eredményét, amely éves összevetésben 28 százalékos nettó profitnövekedést mutatott. Az eredményeket nagyban alátámasztotta a Biedronka eladásainak jelentős növekedése.

 

spravy.rtvs.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!