Nyitókép: Matthew Henry, Burst.shopify.com

 

Szlovákiában az álláskeresők számára a legkevésbé vonzó szakma az orvosi szakma. A kórházak és egyéb egészségügyi intézmények idén már 2199 ajánlatot tettek közzé orvosi posztra. Egy ajánlatra azonban átlagosan csak két jelentkező válaszol – derült ki a Profesia állásportál adatainak elemzéséből, amelyről Ľubica Melcerová, a portál PR-menedzsere számolt be.

 

A pályázók nem mutattak különösebb érdeklődést az integrált áramkör-tervező szakma, a hajós vagy az iskolaigazgatói állás iránt sem. Átlagosan csak két jelentkező válaszolt egy ilyen ajánlatra. Az állásportálon az öt legkevésbé vonzó szakma között van a fogorvos és a gyógyszerész, ezekre az ajánlatokra átlagosan három jelentkező válaszolt.

 

Éppen ellenkezőleg, az álláskeresők számára a legvonzóbb szakma az au-pair munka, vagyis a gyermekgondozás. „A cégek átlagosan 84 választ kapnak egy hirdetésre, de sokkal gyakrabban reagálnak a külföldi au pair állást kínáló hirdetésekre, mint a szlovákiai ajánlatokra” – magyarázta Melcerová.

 hirdetes_300x300  

 

A portálon a második legvonzóbb szakma a gyűjtői/beszedői (zberač) szakma, egy ajánlatra átlagosan 71 jelentkező válaszolt. Idén a regionális menedzser, a copywriter, illetve a repülőjegy- és utazásértékesítő pozíció iránt is nagy volt az érdeklődés.

 

Az állásportál legvonzóbb tíz szakmájában a táplálkozási asszisztens, marketingigazgató, munkapszichológus, vizualista és szerkesztői munkakör is szerepel.

 

A munkaadók az állásportálon leggyakrabban eladói munkakörbe keresnek embereket. Erre az évre 22 658 ajánlatot tettek közzé, egy ajánlatra átlagosan 28-an válaszoltak.

 

A munkaadók nagy érdeklődést mutatnak a termelési operátor (21 325 ajánlat) vagy az adminisztratív (20 793 ajánlat) munkaerő iránt is.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!