Nyitókép: Facebook (MOL)

 

A társaság közleménye idézi Hernádi Zsoltot, a vállalat elnök-vezérigazgatóját, aki szerint a harmadik negyedévben javuló finomítói árréssel és az üzemanyagtermékek iránti erős kereslettel sikerült ellensúlyozni a külső tényezők negatív hatásait.

 

A Mol-csoport tisztított, kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) elérte a 744,2 milliárd forintot (2,1 milliárd dollár) az idei első három negyedévben az előző évi 1335,1 milliárd forint után (3,627 milliárd dollár), így a társaság 2,8 milliárd dollárra emelte az éves EBITDA-iránymutatását a korábbi 2,5 milliárd dollárról.

 

 hirdetes_300x300  

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján péntek hajnalban közzétett jelentés szerint az idei harmadik negyedévi tisztított EBITDA 344,5 milliárd forintra csökkent (976 millió dollár) az előző évi 580,6 milliárd forint (1,449 milliárd dollár) után.

 

Kép forrása: MOL

 

A társaság közleménye szerint a július és szeptember közötti időszakban a fogyasztói szolgáltatások erős eredménye ellensúlyozta az üzleti környezet normalizálódását, és a kutatás-termelést (upstream) és a feldolgozás és kereskedelemet (downstream) érintő „erőteljes” szabályozói intézkedéseket. Utóbbiak az EBITDA mintegy felét tették, beleértve a január 1-től visszamenőlegesen bevezetett új szén-dioxid-adót – írták.

 

A régióban bevezetett kormányzati elvonások összesen 378,3 milliárd forintra (1,061 milliárd dollár) rúgtak az első kilenc hónapban, amely a tisztított EBITDA mintegy felét tette ki.

 

A társaság közleménye idézi Hernádi Zsoltot, a vállalat elnök-vezérigazgatóját, aki szerint a harmadik negyedévben javuló finomítói árréssel és az üzemanyagtermékek iránti erős kereslettel sikerült ellensúlyozni a külső tényezők negatív hatásait.

Továbbra is bízunk válságálló, integrált üzleti modellünk és hatékony működésünk erejében, amely képes lesz ellensúlyozni az ingadozó és nehezen kiszámítható piaci és szabályozói tényezőket

– fűzte hozzá.

 

SITA, economx.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.