Nyitókép: SITA/Diana Černak

 

Decemberben a Szociális Biztosító 150 eurós egyszeri hozzájárulást fizet ki a nyugdíjasoknak – jelentette be Erik Tomáš (Hlas-SD) munka-, szociális- és családügyi miniszter a kormányülés előtt.

 

„Szeretném megerősíteni, hogy az idősek a csekély tizenharmadik nyugdíj mellett egyszeri 150 eurós juttatást kapnak, amelyet decemberben fizet ki a Szociális Biztosító. Ha összeadjuk, akkor az idei tizenharmadik nyugdíja 200 és 450 euró között fog mozogni”

 

– mondta Tomáš.

 

 hirdetes_300x300  

A munkaügyi miniszter a második pillérrel kapcsolatban is nyilatkozott. Mint mondta, a minisztériumnak eddig nem volt ideje foglalkozni ezzel a kérdéssel. Tomáš szerint a második pillér az alkotmányban van rögzítve, A kormány programnyilatkozatában – amelyet hétfőn fogadott el a kabinet – azonban szerepel, hogy a kormány átértékeli a nyugdíjrendszer mindhárom pillérének hatékonyságát.

 

„A miniszterelnök kijelentette, hogy ennek a kormánynak a munka-, szociális- és családügyi tárca lesz a prioritása, ezért határozottan bízom abban, hogy a pénzügyminisztérium is ennek megfelelően fog viselkedni. Ha segíteni akarunk az embereken, ahhoz egyszerűen pénzt kell találni”

 

– tette hozzá Tomáš.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!