Nyitókép: Pixabay/Juribub felvétele

 

Először került be az Európai Pályaudvarok Indexébe a bécsi főpályaudvar, a Wien Hauptbahnhof és a Zürich Hauptbahnhof (főpályaudvar) után rögtön a 2. helyen végzett. A tesztelők a számos mozgólépcsőt és liftet, az utastájékoztatást, az akadálymentességet, az üzleteket és a mobilalkalmazást értékelték.

 

A Consumer Choice Center nevű független fogyasztóvédelmi csoport negyedik alkalommal állította össze az Európai Pályaudvarok Indexét, amelynek keretében a kontinens ötven legnagyobb pályaudvarát értékelik különböző szempontok – például jegyválaszték, pályaudvari szolgáltatások, elérhetőség, wifi, átszállási lehetőségek – szerint. Az utasforgalma alapján a bécsi főpályaudvar az első alkalommal került fel a listára és 94 ponttal rögtön a második helyre katapultált.

 

A vizsgált pályaudvarok összesen 123 pontot érhetnek el olyan kritériumok alapján mint elérhetőség, akadálymentesség, pontosság vagy utastájékoztatás. Az első helyet a zürichi főpályaudvar őrizte meg 102 ponttal, a harmadik helyen a berni pályaudvar osztozik a Berlin Hauptbahnhof-fal.

 hirdetes_300x300  

 

A Wien Hauptbahnhof esetében többek között a mozgólépcsőket és lifteket, az utastájékoztatást, az akadálymentességet, az üzleteket és az okostelefonos alkalmazást értékelték a tesztelők, de sokat nyomtak a latba az átszállási lehetőségek is.

 

Szintén először szerepel a rangsorban és rögtön a tizedik helyre került a szintén Bécsben – melynek turisztikai hivatala a jövőben a külső kerületekbe terelné a látogatóforgalmat – található Bahnhof Meidling, amely az Oslo Centrallal osztozik a helyezésen. Az osztrák főváros főpályaudvarának fontos szerepe van a város életében, hiszen a város turizmusa már erősebb, mint a járvány előtt.

 

Turizmus.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.