Nyitókép: SITA/Milan Illík

 

Az előző évhez képest 32 százalékkal nőtt a korkedvezményes nyugdíj iránt beadott kérvények száma, ami hatalmas gondot okoz a munkáltatóknak – közölte hétfőn Erik Tomáš (Hlas-SD) munkaügyi miniszter a tripartitással való tárgyalás után. Monika Uhlerová, a Szakszervezetek Államszövetségének (KOZ) elnöke szerint a megoldás a szlovákiai munkakörnyezet attraktívabbá tételében rejtőzik.

 

A munkaügyi miniszter szerint kezd riasztóvá válni a helyzet, ezért tárgyaltak róla a tripartitással és keresték a megoldást. Elmondása szerint megegyeztek, hogy a Munkaügyi Minisztérium és szociális partnerei készítik elő a megoldást, a törvényjavaslatot pedig már januárban megtárgyaltatnák gyorsított eljárásban a parlamenttel.

 

Uhlerová elmondása szerint nem csodálkozik azon, hogy az emberek egyre nagyobb számban használják ki az alkalmat és kérvényezik a korkedvezményes nyugdíjat. Mint mondta, az alkalmazottak fáradtak, alacsony a bérük miközben sok a munkaórájuk, a nyugdíjuk pedig csak néhány 10 euróval alacsonyabb, mint a jelenlegi bérük.

 

 hirdetes_810x300  

Úgy véli, a hosszútávú megoldás az lenne, ha vonzóbbá és minőségibbé válna a szlovákiai munkakörnyezet, vonzóbb, mint a korkedvezményes nyugdíj.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.