Nyitókép: SITA/Milan Illík

 

A Pénzügyi Hatóság (FS) alapvető prioritása az adó- és járulékfizetés egyszerűsítése, valamint az adófizetés kijátszása elleni küzdelem lesz. Ennek oka, hogy a beszedett áfából körülbelül 400 millió euró fog hiányozni – jelentette ki Ladislav Kamenický (Smer-SD) pénzügyminiszter hétfői sajtótájékoztatóján, amelyet a Pénzügyi Hatóság új elnökével, Jozef Kissel tartott.

 

„A Pénzügyi Hatóság az ország pénztárcája, és tekintettel arra, hogy az előző kormány milyen állapotban hagyta hátra az államháztartást, ez az egyik az alapvető fontosságú jelölések közül. Hatékony adóbeszedésre van szükség, habár a másik oldalon más problémák is vannak, amelyeket meg kell oldani. Foglalkozni fogunk a vámhivatalokkal, hogy megerősödjön a keleti határ”

 

közölte Kamenický, majd hozzátette, hogy folytatni kell az elektronizációt.

 

Az e-kassza szerinte növelte az adóbehajtás hatékonyságát. A miniszter az ún. e-számla bevezetését is megemlítette, amely szerinte megkönnyítené a vállalkozóknak az adóbevallásaik kitöltését.

 hirdetes_300x300  

 

„Találkozni fogok a Pénzügyi Hatósággal, amely bemutatja a tervet, hogy hogyan akarja ezt az intézkedést végrehajtani”

 

magyarázta.

 

Kamenický szerint a Pénzügyi Hatóságnak növelnie kelle az áfabeszedés hatékonyságát, ezért tervbe vették az emberi erőforrások átszervezését is.

 

„Nincs szükség több ezer hivatalnokra, akik fizetést kapnak, miközben az államnak ebből nincs semmi haszna”

 

tette hozzá.

 

„Az adóbehajtásban 400 milliós hiány várható. Úgyhogy ez az a terület, amelyre összpontosítani fogunk. Olyan intézkedéseket akarunk elfogadni, amelyek növelik a végrehajtás hatékonyságát, főleg azok esetében, akik szándékosan nem fizetnek adót”

 

zárta Kiss.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!