Nyitókép: sita

 

A japán Nippon Steel acélkoncern vásárolja meg az amerikai U.S. Steel csoportot. A japán vállalat hétfőn bejelentette, hogy a 14,9 milliárd dollár (13,61 milliárd euró) értékű tranzakcióra bebiztosította a pénzügyi forrásokat.

 

A Nippon Steel a világ negyedik legnagyobb acélgyártója, az USA-t ígéretes piacnak tartja, amely segíthet kompenzálni a csökkenő hazai keresletet – közölte a Nikkei japán napilap.

 

A japán koncern mindenkit biztosított arról, hogy a U.S. Steel csoport minden kötelezettsége az alkalmazottak felé, a kollektív szerződéseket is beleértve, be lesz tartva.

 

 hirdetes_300x300  

A U.S. Steel augusztus közepén jelentette be, hogy megkezdi jövője stratégiai alternatíváinak kiértékelését. Minderre azután került sor, hogy több kéretlen ajánlatot kapott az egyes termeséli egységek akvizíciójától kezdve a teljes átvételig. Az amerikai konkurensétől kapott 7,3 milliárd dolláros ajánlatot elutasította mint elégtelent.

 

A U.S. Steel azután került az esetleges akvizíció iránti érdeklődés középpontjába, hogy néhány egymást követő negyedévben csökkent nyeresége és forgalma is.

 

spravy.rtvs.sk

Megosztás:
Címkék: U.S. Steel

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.