Nyitókép: körkép.sk/KL

 

A Szlovák Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Kamara (SPPK) szerint a mezőgazdászok számára a támogatások megváltoztatott kifizetése jelenti majd a legnagyobb kihívást 2024-ben, továbbá az olcsó ukrán mezőgazdasági termékek behozatala – nyilatkozta a TASR-nek Matej Korpáš, a kamara sajtóosztályának munkatársa.

 

„A legnagyobb változás talán az lesz a mezőgazdászok számára, hogy módosul a támogatások kifizetése, mivel ezektől függ a vállalkozásaik működtetése. Ezért folytatjuk a tárgyalásokat a bankokkal”

 

tette hozzá.

 

„Külön figyeljük az Ukrajnával kapcsolatos fejleményeket és az olcsó mezőgazdasági termékek behozatalát. Az Unió világos jelzést adott Ukrajnának, hogy el tudja képzelni belépését az EU-ba. Ezért biztosan nyomást fogunk gyakorolni, hogy az összes olyan feltételt kelljen teljesítenie, amelyeket a mi termelőinknek és állattenyésztőinknek is teljesíteniük kell”

 

 hirdetes_300x300  

folytatta Korpáš, majd hozzátette, a hazai élelmiszerágazaton is „végigsöpört” a hír, hogy újabb üzletlánc készül letelepedni Szlovákiában.

 

„Komoly megbeszélésekre számítunk az élelmiszerárakkal kapcsolatban, mivel ez is az egyik vezető téma volt a pártok választási kampányában. Ugyanakkor az energiaárakról, a fejlesztésekről és a beruházásokról is tárgyalni kell. Gondot fog okozni emellett a korkedvezménnyel nyugdíjba vonulók száma is”

 

tette hozzá Korpáš.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!