Nyitókép: SITA

 

A tíz évvel ezelőtti, 2013-as viszonyokhoz képest egy milliárd euróval többet fizetett ki az előző kormány döntéseinek köszönhetően a szlovák állam a rászorulóknak.

 

A munkaügyi, szociális és családügyi hivatal tavaly 2,35 milliárd euróval segítette a nehéz élethelyzetbe került családokat, embereket. Leginkább a családokat támogatták, ezt követték a gondozási segélyek, az anyagi szükséghelyzetben nyújtott segélyek és a súlyos rokkantság kompenzációjához nyújtott támogatások.

 

 hirdetes_300x300  

A Munkaügyi, Szociális és Családügyi Hivatal vezérigazgatója, Peter Ormandy szerint tavaly az állam rendkívül magas összeggel segítette az embereket.

 

„A kifizetett 2,35 milliárd euró a 2013-hoz képest egymilliárd euróval több. Pozitívan értékelem azt is, hogy az előző évhez képest több mint 33 ezer fővel csökkent az anyagi szükséghelyzetben élők száma, ami a munkanélküliség csökkenésében is megmutatkozott. Ehhez kétségtelenül hozzájárultak a foglalkoztatást elősegítő, a munkaügyi, szociális és családügyi hivatalok által megvalósított különböző projektek is. Terveink szerint folytatjuk az ilyen tevékenységeket”

 

– mondta Peter Ormandy.

 

A legnagyobb összegű támogatás, 1,49 milliárd euró a családok támogatására lett fordítva. Jellemzően gyermekgondozási segély, szülői pótlék és egyéb juttatások formájában. Gondozási támogatásként 375 millió euró került kifizetésre, 263 millió eurót pedig az anyagi szükséghelyzetben élők részére folyósítottak. A súlyos rokkantság kompenzációjára fizetett pénzbeli hozzájárulás mértéke elérte a 209 millió eurót.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!