Nyitókép: SITA

 

A velünk határos uniós tagországokkal összevetve jelenleg Szlovákiában tankolnak a legdrágábban a benzines autók tulajdonosai. Ausztria, Magyarország, Csehország és Lengyelország összehasonlításában Szlovákiában drágult a leginkább az elmúlt napokban a benzin, derül ki a Statisztikai Hivatal csütörtöki tájékoztatásából.

 

„A 95-ös oktánszámú benzin ára Szlovákiában 7,3 százalékkal drágább mint Csehországban és Lengyelországban. Magyarországhoz képest 4,5 százalékkal, Ausztriához képest pedig 1,6 százalékkal tankolunk drágábban,”

 

– állapította meg Marek Gábriš, a ČSOB elemzője.

 

 hirdetes_400x285  

A benzin ára az elmúlt 20 hét összehasonlításában most a legmagasabb, a nafta esetében az elmúlt egy hónap legmagasabb árai köszönnek vissza ránk a töltőállomásokon.

 

Az elemző szerint a mostani üzemanyagárak a hosszútávú átlag alapján is magasak.

 

„A leginkább elterjedt, 95-ös oktánszámú benzin ára 24 százalékkal haladja meg a sokéves átlagot, a nafta esetében pedig 28 százalékkal. A tavalyi évhez képest mindkét üzemanyag ára 10 százalékkal emelkedett ,”

 

összegezte az elemző.

 

Ami a nafta jelenlegi árát illeti, Szlovákia a középmezőnyben található. Magyarországon és Ausztriában ugyanis drágábban, Csehországban és Lengyelországban olcsóbban tankolhatunk belőle, mint nálunk.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!