Nyitókép: Laky Erzsébet (A fotó a bacsfai Szentantal templomban készült 2020 húsvétján)

 

A hagyományoktól eltérő módon ünnepeljük idén Jézus Krisztus feltámadását. A koronavírus-járványra való tekintettel ugyan a hívek nyilvános ünnepi szentmiséken nem vehetnek részt, hiszen az óvintézkedések miatt a Szlovák Püspökkari Konferencia ezt nem engedélyezi. Ezzel szemben lehetőség van a bemutatott szentmisék közvetítésére, amelybe az érdeklődők a technika és a médiumok segítségével kapcsolódhatnak be.
Összegyűjtöttük a húsvétvasárnapot követő hét első napján bemutatandó szentmiséket:

 

Rádió

 

A Katolikus Rádióban húsvéthétfőnközvetítés  10:04-kor kezdődik szentmise-közvetítés a győri Nagyboldogasszony Székesegyházból.

 

 Közösségi média

 

 A Erdélyből, de Magyarországról közvetített szentmisékben is részesülhetnek húsvéthétfőn.

 

A Bonum Tv 8.30-tól a Sziklatemplomból közvetít szentmisét a közösségi oldalán.

 

Az ünnepi szentmisébe a Pannonhalmi Főapátság honlapján, valamint YouTube-csatornáján is bekapcsolódhatnak a hívek. Kezdés 10:00 órakor.

 

Csaba testvér a húsvétvasárnapi szentmisén (Fotó: Körkép.sk)

 

Böjte Csaba a MagnificatRo közösségi oldalon 12.00 órától mutat be szentmisét.

 

A hívek, ha a imádságra vágynak Isten házában, néhány templom kapuja Felvidék-szerte nyitva van előttük. A padukba ugyan nem ülhetnek be és az oltárt se közelíthetik meg, viszont az adott templomok előcsarnokaiban imára kulcsolhatják kezeiket. Minderről érdeklődhetnek a templomok honlapjain, közösségi oldalain.

 

Laky Erzsébet
Forrás: MagnificantRo FB-oldala/Katolikus Rádió FB-oldala/Bonum TV közösségi oldala/Pannonhalmi Főapátság honlapja/Bonum TV oldala

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.