Néhány hónapos kimaradás után a napokban újra megnyitotta kapuit a közkedvelt őstermelői piac Csiliznyáradon. Az emberek örömmel fogadták a hírét…

 

Fotó: Csilizközi Östermelői Piac FB-oldala

 

Számos kézműves, termelő, árus érkezett a községbe, hogy portékáját eladásra kínálja. Vásárolható volt többek között zöldség, gyümölcs, savanyúság, szószok, de kézműves termékek, tojás, finomságok is. A vásárlók kosaraikkal a kezükben nézelődtek, vásárolták…

 

 hirdetes_300x300  

 

Torma Szilvia alistáli papírfonó hírportálunknak elmondta, már nagyon örült, hogy újból piarcozhattak, mert kimondottan hiányoztak neki az emberek, akikkel a járvány kitörése óta nem találkozott.

 

Fotó: Torma Szilvia FB-oldala

 

Sajnos az eső esett, de úgy érezte, hogy mindenki „éhes volt erre a kis szabadságra.” Mint mondta, mindenki betartotta a kötelező maszkviseletet, kézfertőtlenítést.

 

Fotó: Torma Szilvia FB-oldala

 

A vírus árnyékában tartott őstermelői piac értékelésével kapcsolatban a kézműves úgy fogalmazott „az emberek örültek, hogy újbol kedvenc standjukhoz mehettek zölséget, süteményt, pékárut, hentesárut, a kézmüves dolgokat vásárolgatni és kicsit cseverészni.”

 

Fotó: Torma Szilvia FB-oldala

 

Torma Szilvia nem érzett félelmet az embereken, inkább fegyelmet. Véleménye szerint mindenki figyelt egymásra. Az alistáli papírfonó visszaemlékezett a korlátozások, tilalmak időszakára. Elmondta, hogy a bezártságot sem érezte annyira, mivel kertes házban laknak, ahol sok a teendő. Jó érzéssel töltötte el, hogy számos olyan dolgot sikerült megcsinálniuk, amiket már rég halogattak; most volt mindenre idő, beleértve a nagytakarítást, a kerti munkálatokat.

 

Személy szerint ő ez idő alatt festegetett (a garázsajtót, kerítést, kinti pincét) amellett rengeteg időt fordíthatott kedvenc hobbijára, a papírfonásra és imádott virágaira. Továbbá az átlagosnál többet főzött.

 

 

A The Kalli design-ékszerkészítő Kasznár Pál Dénes úgy nyilatkozott, ők már nagyon várták, hogy piacra mehessenek, hiányzott nekik a piacozás.

 

 

„Izgalom és várkozás egyaránt volt bennünk… nem tudtuk, hogyan fog lezajlani, és hogy lesz-e sikerélmény. Azaz, hogy sikerül-e eladnunk a felújított árukészletükből…” Megjegyezte,  remekül érezték magukat; a megszokott hangulat, a hamisítatlan „csiliznyáradi” feeling uralkodott a Platán Panziónál.

 

Fotó: The Kalli Design FB-oldala

 

Tekintettel a koronavírus-fertőzés veszélyére, annak ellenére, hogy sokan voltak, nem a megszokott „tömeg” vásárolgatott.

 

 

A jelenlévők óvatosságát Kasznár Pál Dénes és édesanyja Gabriella kézművesek sem éreztek. A korlátozások alatt ők sem éltek át bezártságot. „Élveztem az otthonlétet…” – jelentette ki. A The Kalli Design képviselőinek elmondása szerint a rengeteg teendő, bevásárlás mellett mindig volt mivel elütniük a szabadidőt. „Az igazság az, lehetőséget kellett találni arra, hogy „tartalmas időt tölthessek az Úr előtt…”, ami számomra a legfontosabb, a „kenyér és a víz”…” – fogalmazott az édesanya.

 

 

Krascsenits Piroska kézműves véleménye szerint az emberek betartották a koronavírus miatti óvintézkedéseket. Számára a szigorú korlátozások ideje sem hozott bezártságot, hiszen ezt az időt a családtagjaival töltötte, kertészkedtek, kézműveskedtek.

 

Fotó: Krascsenits Piroska FB-oldala

 

A legutóbbi Csilizközi Őstermelői Piacon a jókedvvel vásárolgattak a jelenlévők.

 

A következő őstermelői piac június 20-án lesz. Részletek ITT.

 

További képeink:

 

Laky Erzsébet

Fotók: Körkép.sk-archív

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.