Családokat, barátokat vonzott Tallósra a legutóbbi piacozás…

 


 

A nyár utolsó hónapjában is megtartották a páratlan hangulatú felvidéki „kirakodóvásárt.” A kínálat újra gazdag és sokrétű volt: finomságok, tejtermékek, háztáji, illetve kézműves áru.

 

 hirdetes_810x300  

 

A jelenlévők örömmel érkeztek Tallósra, hogy beszerezzék a szükséges minőségi termékeket. Az Esterházy-kastély udvarán havonta tartandó piacon kiállításra alkalmas temékek is találhatók. Vannak, akik még ajándékötletekre is lelnek. „Ez milyen jó, mi lenne, ha mama születésnapjára ilyet vennénk?” – szólt egy lány édesanyjához, látva a szebbnél szebb „festett” kávés poharakat.

 

 

„Ne csak nézelődj, gyere, kóstolj ebből a verhetetlen háziból is!” – szólt az egyik árus a vásárlónak, kezében pálinkásüveggel és a pohárral.

 

 

Az augusztus 15-i Tallósi Piac kínálatát friss zöldségek, gyümölcsök, szörpök, házi tészták, méztermékek, ínyencségek díszítették, de voltak szappan-készítmények, gyermekruhák, fonott termékek, festmények és miegymás.

 

 

A krékereket készítő peredi Darázs Enikő  érdeklődésünkre elmondta, hogy a termékei iránti kereslet változatos. Van, amikor szinte minden elfogy, de van olyan időszak is, hogy kevésbé vásárolnak.

 

 

A Burning Chilli Angel szószok árusítójával, készítőjével beszélgetve megtudtuk, hogy gyümölcsös újításaik is vannak. Ezeket szendvicsekre, különböző húsokhoz, hambugerekbe lehet használni. „A savanyúság ízletessé teszi az adott ételt. Mi nagyon szeretjük, s eddig még mindenki dicsérte” – magyarázta Varga Gábor. Náluk valóban mindig találunk valami újítást, újabb szószt.

 

 

Láthatóan mindenkinek tetszett az augusztusi piac. Többen is visszajáró érdeklődők, de voltak olyanok is, akik most először érkeztek Tallósra…

 

További képeink:

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.