Nyitókép: Laky Erzsébet

 

A keszölcési fesztivál programjai kifejezetten a bodzára és a népművészetre épülnek. A szeptemberi szombaton Sárosfáig nyúlt a rétes.. 

 

Egy született pozsonyi, magyarajkú néni alkotása. A Körkép.sk tudósítóját is megajándékozta eggyel…

 

A koronavírus-járvány miatt szinte alig kihasznált teret a hétvégi fesztivál végre élettel töltötte meg. Vidám gyerekek, szórakozó fiatalok és felnőttek érkeztek.

 hirdetes_300x300  

 

Keszölcéstől Sárosfáig tekeredett a rétes a Csemadok sárosfai alapszervezetének jóvoltából.

 

A szeptember 4-i, ötödik alkalommal tartott Bodza Fesztivál helyszíne több részre volt osztva. Az egyiket a szórakozás, másikat a kikapcsolódás jellemezte.

Kimondottan nagy népszerűségnek örvendett a sárosfai házi rétes. Ezt a Csemadok sárosfai alapszervezete készítette lelkiismeretesen. Míg mások szórakoztak, ők húzták a rétest. Kora délutánig harminchét darabot.

Földváry Terézia, Sárosfa polgármestere és a Csemadok sárosfai alapszervezetének elnöke hírportálunknak elmondta, mindig jókedvvel nyújtják a réteseket, és szívesen képviselik úgy a Csemadokot, mind Sárosfát.

„Hála Istennek, a visszajelzések alapján mindenkinek ízlenek a réteseink.”

Érdeklődésünkre hozzátette, a fáradtságot szinte alig érzik, elnyomja azt a szeretet, a kiváló hangulat, amelyekkel a réteseket dagasztják, nyújtják, töltik, majd feltekerik.

Hűsítő, habos sört csatoltak…

 

A keszölcési bodza fesztivál programkínálatát nagy sikerű termelői piac is színesítette. Népszerű, hiszen sokan vásároltak, ismerkedtek a kézművesekkel, termelőkkel. Kaphatóak voltak gyertyakészítmények, különféle bögrék, ékszerek, festmények, szépészeti termékek is.

 

Az isteni bodzás tekercs… ajánljuk mindenkinek!

 

Délután elsőként a gyermekeknek kedveskedtek a szervezők. A budapesti Bab társulat csalt mosolyt a legkisebbek arcára a Fenevadak a bodzásban c. óriásbáb felvonulással és mesével. Őket a pozsonyi

Stražanovo bábszínház követte.

 

Kiváló műsorszámot adtak a mosolygós bősiek.

 

Keszölcésen a szoknya is libbent, mikor színpadra lépett a bősi Aranykert Néptáncegyüttes. A fesztivál citeraszó nélkül sem maradt. Ezt a nagyabonyi Csillagfürt Népdalkör és Citeraegyüttes biztosította. A jelenlevők közül többen is a Sárosfa és Béke Cimbora Népdalkörrel dalolásztak. Igazán jó hangulat uralkodott a Csallóköz egyik  legkisebb falvában.

 

Lovaskocsikázás festői környezetben.

 

A hagyományőrző esemény alatt bodzás finomságokat árusítottak.

 

A pozsonyeperjesi polgármester asszony is vásárolgatott Keszölcésen.

 

A koraesti órákban a Csavar Színház színpadi előadása volt megtekinthető. Ezt bodzás bál követte, ahol mindenki kifújhatta magát, a mindennapi stresszt, illetve gondokat hátrahagyva.

 

Fonott termékek is kaphatóak voltak.

 

Kör(-)Képriport:

Színpompás nyaklánc Pozsonyból

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sárosfáig nyúlt a rétes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szórakozás

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laky Erzsébet: fotó és szöveg

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.