Nyitókép: Körkép.sk

 

A mosollyal teli arcok és a csillogó szempárok tükrözték igazán a lurkók örömét.

 

A nemzetközi gyermeknap alkalmából Csallóköz-szerte különféle programokat tartottak. Néhány helységben egy-egy oktatási intézményen belül ünnepeltek, másutt pedig közösségi eseményt tartottak.

 

Édes és derűs programok Bakán

 

 hirdetes_810x300  

Baka Község Önkormányzatának szervezésében mesés gyermeknapot tartottak a község központjában. Gyermekek csiviteltek minden egyes foglalkozásnál.

 

 

 

A bakai gyermeknapra kilátogatók számtalan programpont közül válogathattak. Voltak, akik légváraztak, mások előszeretettel próbálták ki a „lovaglást”. Ezentúl megismerkedhettek az íjászattal is.

 

 

 

Népszerű volt a gólyalábas bemutató, amely még a felnőttek arcára is mosolyt csalt.

 

 

 

A jelenlévők fergeteges gyermeknapnak ítélték meg a rendezvényt. A nap egyik zárópontja pedig a bakai májusfa „ledöntése” volt.

 

 

 

Előzmények: összefogásból gyermeknap Bakán

 

A gyermeknapi  programokat jótékonysági sütifesztivál előzte meg. Az árusított házi süteményeket bakaiak készítették. A nap különlegessége, kiegészítő fogása pedig a helyi vadászszervezet által felajánlott vadgulyás volt. A jótékonysági eseményen befolyt összeget a bakai gyermeknapra ajánlották fel.

 

 

 

Szórakoztató gyermeknap Csilizradványon

 

A csilizközi településen is sokszínű és programdús napon köszöntötték a gyermekeket. Nagy sikert aratott a piknikszerű Ringató foglalkozás, ahol a legkisebbekkel és a szüleikkel foglalkoztak.

 

 

 

A csilizradványi gyereknapról a kézművességgel kapcsolatos programpont, valamint a mesevetítés sem hiányozhatott. Ezenfelül a jelenlévőket Ilcsa bohóc is megnevettette.

 

 

 

Az esemény egyik megható pillanata a gyereknapi „tábortűz” melletti közös sütögetés volt. A lurkók többször is mondták, hogy

 

Bárcsak mindennap gyereknap lenne, és nem kellene tanulni se!

 

Gyermeknap Nyárasdon

 

Egy izgalmas gyereknap Nyárasdon (képgaléria)

Időtlen gyermeknap

 

Néhány helyen még csak az elkövetkező napokban fogják megünnepelni a gyereknapot… Többek között ezért is érdemes figyelemmel kísérni heti programajánlóinkat:

 

Családi napok és eperfesztivál a Dunaszerdahelyi járásban

Isten éltesse a gyermekeket,

akik szebbé teszik a mindennapjainkat!

 

Körkép.sk/Laky Erzsébet

 

Fényképek: Körkép.sk/Csilizradvány község

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.