Nyitókép: Körkép.sk

 

A zene összeköti az embereket – énekelgettek együtt a jelenlévők.

 

Kisebb ünnepnap volt augusztus utolsó szombatja az érintetteknek. A népdalköröket és az érdeklődőket a népzene, a dalokba foglalt érzelmek vonzották az alistáli kultúrházba. Ezúttal se hiányoztak a szerelmes dallamok, a katonadalok, valamint a bánatot kifejező énekek sem.

 

Sátor Zoltán szól a megjelentekhez.

 

 hirdetes_300x300  
Az Alistáli Népdalkör nyitotta meg a rendezvényt. Vezetőjük a szép hanggal megáldott Iván Melinda.

 

Láthatóan mindenki nagyon jól érezte magát.

 

A megjelenteket Sátor Zoltán, a Csemadok Alistáli Alapszervezetének vezetője, illetve a Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmányának elnöke köszöntötte. Örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy idén ennyi résztvevőt szólított meg a rendezvény.

 

„…Szállj dal, vígan szállj!… Köszönöm, hogy ennyien eljöttek, hogy egy kellemes, dalos szombat délutánt töltsünk el együtt”

 

– mondta.

 

 

Az alistáli népdalkörök vezetője zöld ruhában.

 

Minden fellépő kapott egy-egy ajándékot a szervezőktől.

 

Az ajándékok egyike.

 

Zenés, táncos délután

 

A fellépők többségét szintén Sátor Zoltán, a főszervezők egyike méltatta. Az eseményen az alábbi népdalkörök léptek színpadra:

 

  • Alistáli Népdalkör,
  • Nagymadi Bicsakfa Népdalkör,
  • Lakszakállasi Jácint Népdalkör,
  • Csallóközcsütörtöki Népdalkör,
  • Alistáli Cimborák.

 

 

 

 

A zenés összejövetel különlegessége a nagymegyeri Szivárvány tánccsoport és a lakszakállasi színjátszók produkciói voltak.

 

A népdalkörök alistáli találkozóját az Alistáli Nyugdíjas Egyesület és a Csemadok helyi alapszervezete rendezték.

 

 

Identitástudat-erősítő rendezvény

 

Amíg a nagymegyeri Szivárvány tánccsoport ruhát váltott, addig Sátor Zoltán elnök tartotta szóval a jelenlévőket. Összegezte, hogy a Csemadok munkásságát már az Európai Unió is értékelte, hiszen Bárdos Gyula országos elnök átvette az Európai Polgári Díjat Brüsszelben. Beszélt arról is, hogy a közelgő parlamenti választásokkor újra reális esély adódik arra, hogy a felvidéki magyaroknak képviselete legyen a parlamentben. Hozzátette, ehhez viszont minden egyes szavazatra szükség van.

 

Ahogy arról már a hírportálunkon mi is többször írtunk, úgy Sátor is hangsúlyozta, hogy szeptember 30-án nem elegendő az, ha kizárólag azok szavaznak a magyar pártra, akik eddig is tették. Mint mondta, arra is szükség lesz, hogy mindenki minél több választópolgárt győzzön meg arról, hogy járuljanak urnához, és a magyar pártnak szavazzanak bizalmat. Mert szerinte a szlovák pártok sosem fogják igazán a magyarok érdekeit képviselni a törvényhozásban.

 

További képeink:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Körkép.sk/Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.