Nyitókép: Körkép.sk

 

Vidámságban eltöltött „tökös” percek a régióban. Volt, ahol a hagyományokról se feledkeztek meg…

 

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Szent Márton-napi hagyományok felelevenítse, illetve az ún. Halloween-őrület is. Idén már nemcsak az őszi kültéri díszítéseket figyelhettük meg, hanem sokrétű programokat is szerveztek ezekben a témákban.

 

Őszi „tökös” dekorációk sokasága a Dunaszerdahelyi járásban (képekkel)

 hirdetes_300x300  

 

Ott jártunk Bögellőn, Nyárasdon és Bakán is.

 

Szent Mártonról szólt a nap Bögellőn

 

„Újra eljött a libák ideje…”

 

A csallóközi községben szép hagyományt elevenítettek fel. A szervezők – Bögellő Község Önkormányzata, illetve a Csemadok Petőfi Sándor Alapszervezet Bögellő – idén úgy döntöttek, hogy a semmiből varázsolnak és elevenítenek fel olyat, amiről manapság egyre többen elfeledkeznek. Az összetartozás jegyében zajlott Szent Márton-napi hagyományok nevet viselő rendezvényen már az első alkalommal sokan voltak.

 

 

 

 

 

A gyermekek körében nagy népszerűségnek örvendett az élő ludak látványa. Nem beszélve arról, mennyire élvezték egy-egy kukorica morzsolását, ahogy a Márton-napi lámpások készítését is. Mindeközben a „Terülj-terülj asztalkám” jelszó alatt változatos finomságokat fogyaszthattak a megjelentek.

 

 

 

A kulturális műsor után pedig a Szent Márton-napi vigadalmon keretében perdültek táncra a jelenlévők.

 

 

 

Halloween-őrület Nyárasdon

 

Amikor egy sportcsarnokból a halloweenes „őrültség” helye lesz!

 

 

 

Idén első alkalommal szerveztek Halloween-partyt a nyárasdi sportcsarnokban. Az ugrálóvárakban jókat bolondoztak a gyerkőcök. Közben voltak olyanok, akik a halloweenes arcfestést, vagy a csillámtetoválást választották.

 

 

A családi programon senki sem unatkozott. Míg néhányan kézműveskedtek, addig többen aktívan töltötték az időt,  kihasználva az ügyességi játékok kínálta lehetőségeket. Végül, de nem utolsó sorban, aki akart egy-egy mesehőssel is találkozhatott…

 

 

 

 

Az izgalmakkal teli rendezvényen mindenki jól érezte magát.

 

 

Szellemes élmény Bakán

 

 

 

Derültség töltötte meg a bakai kultúrházat is. Itt a helyi önkormányzat szervezésében szellemes családi délutánt tartottak, amelyet nagy érdeklődés övezett. A látogatók tökfaragó versenyen is részt vehettek. Ezt többnyire a gyermekek és kísérőik használták ki.

 

 

 

A szervezők a bakai rendezvény esetében is nagy hangsúlyt fektettek a dekorációra, amely megalapozta a jelenlévők hangulatát. Az érdeklődők elmondása szerint díjazták az eseményt a faluban, ahol a település apraja-nagyja jól érezte magát. A jelenlévők emellett kézműves foglalkozáson is részt vehettek. Aki pedig megéhezett, kedvére nassolhatott. A kínálatban volt többek között az alkalomhoz illően sült tök, aprósütemény, illetve palacsinta is.

 

 

 

 

Megújult a bakai kultúrház (Képekkel) – Interjú Bertalan György polgármesterrel

 

Laky Erzsébet

Fotó és szöveg: Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!