Nyitókép: Körkép.sk

 

Jó volt együtt lenni!

 

Érezhető volt az események közösség-összekovácsoló jellege. A szereplők és az érdeklődők együtt örültek a szeretet ünnepének.

 

Szívből fakadó éneklés és karácsonyi műsor Nagymegyeren

 hirdetes_300x300  

 

A Nagymegyeri Városi Művelődési Központ, a Református Egyházközség, a Csemadok nagymegyeri alapszervezete, a Janiga József Művészeti Alapiskola karöltve a Bárdos Lajos Vegyes Karral sokrétű programmal várták az érdeklődőket az idei hangversenyre. A nagymegyeri református templomban zajlott eseményen teltház volt.

 

 

 

A műsorbanszavalat, gitárszó és éneklés is helyet kapott . Közreműködtek a Janiga József Művészeti Alapiskola kamarakórusa, tanárai és diákjai, valamint a Bárdos Lajos Vegyes Kar. Megható volt, ahogy a karácsonyi koncert végén a fellépők és a jelenlévők együtt énekelték a karácsonyi dallamokat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Istent és a Szenteket dicsőítő együttörvendezés Bősön

 

A  hangversenynek a helyi Antiochiai Szent Margit-templom adott otthont. A Bős Város Önkormányzatának, a Csemadok bősi alapszervezetének, illetve a Kék Duna Vegyes Karnak közös szervezésében tartott eseményen Parák László esperes-plébános üdvözölte a megjelenteket. Ezt követően Fenes Iván polgármester ünnepi gondolatait osztotta meg a jelenlévőkkel. Hangsúlyozta, hogy

 

„Aki énekel, az kétszeresen imádkozik.”

 

A bősi lelkiatya örömének adott hangot, hogy idén is megszervezték a hangversenyt.

 

A polgármester áldott és békés ünnepeket is kívánt a jelenlévőknek.

 

A képen a Bárdos Gyula Vegyes Kar látható.

 

A megjelentek négy kórus éneklését hallgathatták meg. A hangversenyt a Nagymegyerről érkezett Bárdos Gyula Vegyes Kar kezdte, majd a Vásárúti Dalárda és a Kimlei kórus (Magyarország) több éneket is előadtak. A fellépők sorát a házigazda – Kék Duna Vegyes Kar – zárta.

 

A fényképen a Kimlei kórus látható.

 

 

Fiatalok és szépkorúak egyaránt voltak a rendezvényen.

 

A hangverseny befejeztével az érdeklődők és a kórusok átvonultak a kultúrház elé, ahol az egyház képviselői megáldották a bősi betlehemet, majd közösen énekeltek el karácsonyi dalokat.

 

A Kék Duna Vegyes Kar tagjai.

 

Fodor Denisza szól a jelenlévőkhöz.

 

A Kék Duna Vegyes Kar is énekelt

 

A betlehem  megáldása – képekben

 

Készülődés a közös éneklésre.

 

 

 

 

 

 

Körkép.sk/Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!