Nyitókép: Körkép.sk

 

A szeretet ünnepe alkalmából több helyen is jótékonysági kezdeményezés hirdettek meg. Mutatjuk a részleteket:

 

Ajándékozás Nyékvárkonyban

 

A helyi önkormányzat karöltve a nyékvárkonyi önkéntes tűzoltókkal minden 62. életévét betöltött szépkorút megajándékozott december 30-án, szombaton. Az évvégi kezdeményezés célja, hogy az időseknek szilveszteri finomságokkal kedveskedjenek.

 

 hirdetes_300x300  
Illusztrációs fénykép: femina.hu

 

A megajándékozottak nagyon örültek a házias, ízletes székelykáposztának, Az általunk megszólaltatott személyek elmondták, ha nem kaptak volna ilyen meglepetést, nem is fogyasztottak volna ilyen finomságot. A másik érintett úgy fogalmazott, ő egyedül él, ezért sem főzött volna ilyen eledelt. Mások azt mondták, beosztják a kevés nyugdíját, így székelykáposztára valószínűleg nem futotta volna már.

 

Szeretetcsomag Sárosfán

 

A felső-csallóközi faluban cipősdobozokatt változtattak szeretetcsomaggá. A karácsonyi ajándekozást magasztos küldetés jellemezte, amely egyúttal jelentős példája annak, miképp lehet az összetartozás érzését erősíteni. Ezentúl jótékonyságra is buzdították az embereket.

 

Az ajándék közül néhányat Földváry Terézia polgármester is átadott az érintetteknek.

 

 

A szeretcsomagot 18 magányos, sárosfai nyugdíjas polgárnak juttatták el a szervezők, akik meghatódva, ám örömmel fogadták az ajándékot. Ezt bizonyította az érintettek mosolya, és a szemük sarkában megjelent könnycseppek is.

 

Padányiak ajándékai

 

A Szlovák Vöröskereszt helyi szervezete és a padányi református gyülekezet szintén jótékonysági gyűjtést hirdetett meg. Itt 20 csomag készült. Ezeket még karácsony előtt kézbesítették a padányiaknak, akik boldogan fogadták az ajándékokat.

 

Fénykép: Enikő Bögi

 

Fénykép: Enikő Bögi

 

 

Angyalposta Gellében

 

A Gelle Szék Polgári Társulás, a Regence Egyesület, valamint a Gellei Kulturális Szabadidőközpont és Könyvtár idén is életre hívta az Angyalposta nevű kezdeményezést, amelyre már tizenkilencedik alkalommal került sor. A szervezők küldetése kezdetek óta az, hogy segítő kezet nyújtsanak az igénylőknek karácsony előtt.

 

„sosem attól leszünk nagyobbak, amit birtokolunk, hanem attól, amiről képesek vagyunk lemondani, ha ez másokon segít! Úgy hívják, önzetlenség…”

 

– vélik a szervezők.

 

 

Gellében többek között tartós élelmiszereket, édességeket, tisztító- és tisztálkodási szereket gyűjtöttek.

 

Körkép.sk/Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!