Nyitókép: HM/MH Parancsnokság/Armed Forces of Ukraine via Honvedelem.hu

 

Valerii Zaluzhnyi vezérezredes, ukrán vezérkari főnök meghívására Ukrajnába látogatott Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka. A látogatás során a két ország hadseregparancsnokai közötti egyeztetés fő témája az orosz-ukrán háború folyamán kialakult helyzet volt, de szó esett a Magyarország és Ukrajna közötti katonai kapcsolatokról, és azok jövőjéről is.

 

A találkozón a magyar parancsok tájékoztatást adott a magyar haderőfejlesztésről, az azzal kapcsolatos folyamatokról, illetve a Magyar Honvédséget érintő jelenlegi feladatokról és kihívásokról.

 

Ezt követően Valerii Zaluzhnyi vezérezredes tájékoztatott a háború miatt kialakult ukrajnai helyzetről, és az aktuális katonai feladatokról. Az ukrán vezérkarfőnök elmondta továbbá, hogy a magyar parancsnok Ukrajnába látogatása ebben a nehéz időszakban hatalmas támogatásáról és szolidaritásáról tett tanúbizonyságot, illetve nagyra értékeli a Magyar Honvédség parancsnokával fennálló szakmai és egyben baráti kapcsolatot, és nem utolsó sorban a két ország közötti jelenleg is kiváló szinten lévő katonai kapcsolatokat.

 hirdetes_810x300  

 

Honvédelem.hu nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!