Nyitókép: Brandon Bell/​Getty Images

 

„Hanyatlóban lévő nemzet vagyunk, térdre kényszerültünk a világ előtt, és megengedjük magunknak, hogy kioktassunk más országokat a saját demokráciájukról.”

 

– jelentette ki Donald Trump egy a napokban tartott támogatói által szervezett nagygyűlésén. A volt amerikai elnök nem először utalt arra, hogy Joe Biden elnöksége alatt országa a hanyatlás jeleit mutatja. Június végén, az Illinois állambeli Mendonban tartott gyűlésen kijelentette, az amerikai egy „hanyatló nemzet”, amelyre „viccként” tekint a világ többi része, Bident pedig az ország története legrosszabb elnökének nevezte.

 

Trump Jimmy Carterhez és Herbert Hooverhez, a gazdasági világválság korai időszakának elnökéhez hasonlította ellenfelét, hangsúlyozva, hogy Biden regnálása alatt az Egyesült Államok mindössze két év alatt elvesztette nagyságát.

 

„Hasonlítsuk össze, milyen nagyszerű volt Amerika két évvel ezelőtt, és milyen most. Ma nem áll túl jól. Nem volt infláció, az Ukrajnában zajló háború Oroszországgal soha nem történt volna meg, soha.”

 

 hirdetes_810x300  

– fogalmazott akkor az exelnök.

 

Hirado

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.