Nyitókép: Reuters

 

Csődbe mehet a Twitter – figyelmeztetett a cég új tulajdonosa, Elon Musk csütörtökön.

 

Musk, aki alig néhány héttel ezelőtt 44 milliárd dollárért vette át a platformot, most egy telefonhívás során közölte, hogy nem zárja ki a Twitter csődjének a lehetőségét.

 

Csütörtökön több kulcsfontosságú vezető is lemondott, köztük Yoel Roth, aki a gyűlöletbeszéd, félretájékoztatás és spam elleni küzdelemért volt felelős, ezen felül Robin Wheeler értékesítési alelnök és Lea Kissner, aki a biztonsági osztályt vezette. Távozásuk azután történt, hogy a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság bejelentette, hogy „mély aggodalommal” követi a Twitter fejleményeit. Musk ügyvédje, Alex Spiro, aki a Twitter napi működésében is részt vesz, megerősítette a Szövetségi Kereskedelmi Bizottsággal folytatott tárgyalásokat.

 hirdetes_300x300  

 

Sajtóértesülések szerint Musk, aki egyben a Tesla és a SpaceX vezérigazgatója is, azt mondta a közösségi hálózat dolgozóinak, hogy nem valószínű, hogy „túléli a közelgő gazdasági visszaesést”, ha nem tudja pótolni a kieső reklámbevételeket. A milliárdos korábban a Twitteren közölte, hogy a cég naponta közel 4 millió dollárt veszít.

 

Musk most azon dolgozik, hogy a lehető leghamarabb egy új, havi 8 dolláros előfizetést vezessenek be a felhasználók fiókjainak hitelesítésére.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:
Címkék: csőd Elon Musk Twitter

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!