Nyitókép: Pixabay/”PublicDomainPictures” felhasználó fotója

 

Az amszterdami hatóságok azt tervezik, hogy betiltják a marihuána fogyasztását a holland főváros központjában. A döntést a várost látogató turisták drogpartijai elleni harccal és a helyiek védelmével indokolják.

 

A városvezetés szerint Amszterdam „nyitott és liberális” jellege eddig azt az érzést keltette a látogatókban, hogy ott azt csinálhatnak, amit akarnak, ugyanis semmi sem tilos.

 

Az új szabályozás elsősorban Amszterdam éjszakai életét érinti. A fogadók és bordélyházak rövidített nyitvatartási időt vezetnek be, szigorúbb szabályok vonatkoznak majd a leánybúcsúkra és a szervezett kocsmatúrákra is.

 hirdetes_300x300  

 

Az amszterdami hatóságok azt is elmondták, hogy nem céljuk a marihuána értékesítésének korlátozása illetve betiltása az úgynevezett „coffeshop”-okban (kanabiszt és marihuánát árusító bárok). A közterületen tetten ért egyéneket azonban ezentúl pénzbírsággal súlythatják majd.

 

A DPA német hírügynökség rámutat, hogy az új szabályok bevezetésével Amszterdam illetékesei a belváros azon részeit akarják megvédeni, ahol szerintük „túl sok a látogató”. A holland metropolisz arra számít, hogy jövőre több mint 18 millió látogató keresheti fel, ami már veszélyesen megközelíti a város kapacitásának felső tűrőképességét, amit a hatóságok 20 millióra becsülnek. Amszterdamnak 900 000 lakosa van.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.