Nemzeti egység? Alázat? Jószomszédi kapcsolatok? Ugyan már – a nemrég megválasztott osztrák szocdem kancellár egyik első megszólalásában máris arcon sercintette országa nem baloldalra szavazó felét s egyben kiadósat orbánozott.

 
Egy paraszthajszállal megnyerte az osztrák elnökválasztást Alexander Van der Bellen Ausztriában, miután a levélszavazatok összeszámlálása után a szavazatok 50,3 százalékát szerezte meg az FPÖ-s Norbert Hofer 49,7 százalékával szemben.

 

 

Minden elemzés arról szólt, hogy a radikális jobboldal megerősödésében a bevándorlás volt a legfontosabb tényező. Márpedig, ha gyakorlatilag az ország felének nem tetszik a rendszer, akkor azt illik komolyan venni – legalább annyira, hogy a megválasztott vezetők ne pincemély politikai érveléssel intézzék el a választók számára fontos kérdést.

 

 hirdetes_300x300  

 

Nos, az egykor kommunistákra szavazó, majd zöldpárti Van der Bellen professzor megválasztásán felbátorodva egyik első nyilatkozatában az új osztrák kancellárnak, Christian Kernnek sikerült ezt a nem túl magas lécet levernie. Az MTI tudósítása szerint a politikus azt mondta: „Illúzió azt gondolni, hogy a menekültekkel kapcsolatos kérdéskörben a problémát el lehet tüntetni azáltal, hogy az államot egy vezérelvre épülő állammá változtatjuk, ahogy azt Orbán (Viktor) teszi”.

 

 

 

(…)

 

Válasz.hu – Ablonczy Bálint: Már orbánozik az új osztrák kancellár

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!