Fico miniszterelnök bejelentette, hogy 130 ezer új munkahelyet akar létrehozni. Egyetért ezzel a számmal?

 

Örülnék, ha reformot és komoly átalakulási folyamatot indítanánk el. Mert ez egy olyan lépés, amely lépéseket tenne a munkanélküliség megoldása felé is. (…) Hogy a gazdasági növekedés eredménye ne a társadalmi különbségekben mutatkozzon meg, ahogy ez az elmúlt négy évben történt, hanem a középréteg megerősödésében. Ezt nem lehet úgy csinálni, hogy a foglalkoztatási statisztikák közé beleszámolom az aktivációs munkák keretében foglalkoztatott embereket is. (…)

 

(…)

 

 hirdetes_810x300  

De ha Fico megnyeri a választásokat, és továbbra is kormányon lesz, talán koalícióban, akkor folytatni fogja a saját reformjait…

 

Csakhogy Fico miniszterelnök semmilyen reformot nem indított. Ez a valóság. Tett néhány lépést, hogy bebiztosítsa a közkiadások konszolidációját. Nagy mértékben beavatkozott az iskolaügybe. Nem tartotta be az ígéretét, hogy a normatív, diákonkénti finanszírozásról áttér az osztályonkénti finanszírozásra. Nem csinált reformokat a szociális politikában, ami pedig elkerülhetetlen. Szociális csomagokkal oldja meg, amelyeket nem tekintem igazságos megoldásnak, mert nem oldják meg a valós társadalmi helyzetet. (…)

 

(…)

 

Nincs kedve visszatérni a politikába, például 2020-ban?

 

Nem gondolkozok ezen, mert ha megnézem a politikai kultúránk szintjét, akkor az inkább taszít, mint vonz. Belépni abba a világba, amelyben láthatja, milyen szörnyű erkölcsi normák uralkodnak,  hogyan váltotta fel a standard politikai versenyt a személyes megsemmisülés, nem éppen az a közeg, amely csalogatna.

 

 

HNonline, Iveta Radičová: Fico žiadne reformy nespustil, má katastrofálne výsledky v zamestnanosti

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!