A tegnapi brüsszeli merényletek végérvényesen rámutattak a zord valóságra, amit eddig sokan nem akartak elfogadni. Európa (…) nem képes tevékenyen védekezni az iszlamisták pusztításai ellen. De a legsokkolóbb a tény, hogy a merényletek előtt többször is figyelmeztettek a hivatalok, szakértők és a sajtó. Bár mindenki tudta, hogy egy terroristatámadás lehetősége az Európai Unió szigorúan őrzött fővárosában ott lóg a levegőben, sem a rendőrség sem a titkosszolgálatok nem tudták azt megakadályozni.

 

Ha a terroristák megtehették, hogy tömegeket gyilkoljanak le Brüsszel legforgalmasabb helyein, amelyek logikusan egyben a legjobban őrzöttek is, nem nehéz elképzelni, hogy mit tehetnének egy kisebb várossal Németországban, Hollandiában és Svédországban.

 

Ebben a helyzetben csak két lehetőség maradt. Vagy megbékélünk a félelmünkkel, és elfogadjuk, hogy a fokozódó támadásokkal fizetünk a dicsőített multikulturalizmusért, vagy véget vetünk az önámításnak, és nyíltan elismerjük, hogy óriási problémánk van, amit sürgősen orvosolni kell.

 

 hirdetes_300x300  

Igen, 70 évvel az emberi történelem legvéresebb konfliktusa után Európa újra átélte, milyen a háború. (…) De ezúttal az összecsapó felek között nem húzódik pontosan megrajzolható frontvonal, nem egyértelműen meghatározható hadsereg, katonák, tankok állnak egymással szemben. A mi ellenségünk azokat az értékeket használta ki, amelyekre a jelenlegi európai civilizáció épül.

 

(…) Talán az egyetlen megoldás, ha valami hasonlót teszünk, mint amit az Egyesült Államok tett a New York-i Világkereskedelmi Központ ikertornyainak lerombolásakor 2001 szeptemberében: összeurópai szinten elfogadni egy olyan törvénycsomagot, ami a mi „hazafiassági törvényünk” lenne, és ennek segítségével vadásznánk le az iszlamista szélsőségeseket.

 

Jelentősen szigorítani a terrorista-tevékenység büntetését, és egyszerűsíteni az állampolgárság megvonását azok esetében, akik Európába vándoroltak. Ha szükséges, irgalmatlanul kideportálni őket. Legyen rálátás minden olyan intézményre, amelyben megvetheti lábát a szélsőséges iszlám, a mecseteket, iskolákat, és az internetes fórumokat is beleértve.

 

És nem utolsó sorban nagyon jól átgondolni, hogy kit engedünk magunk közé. Ha egyszer ez egy háború, sem jószívűség vagy kitárt kar, sem szimbolikus békemenet nem segíthet.

 

HNonline.sk, Pavel Novotný: Celá Európa je vo vojne. Začnite si zvykať

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!