A CT-botrányból olyan történet kerekedett, ami gond nélkül megtöltené az összeesküvés-elméletekkel foglalkozó napilapok hasábjait:

 

  1. Egy hónappal a „folytonosság és haladás” kormányának megalakulása után a főügyészség megszüntette a vádemelést a pőstyéni kórház számára vásárolt CT-berendezés ügyében.

 

  1. . Két hónappal a „folytonosság és haladás” kormányának megalakulása után kiválasztott médiumok névtelen levelet kaptak, ami nem Pavol Paškát jelöli meg kseftelőként, hanem Alan Sucháneket. Azt az elkötelezett orvots, akinek köszönhetően leállították Pavol Paška volt cégének kétes CT-bizniszét.

 

  1. Ezután Fico kormányfő felszólította Alan Sucháneket, hogy adja vissza képviselői mandátumát.

 

Véletlen? Szerintem nem… A „folytonosság és haladás” kormánya épp azért jött létre, hogy a smeres oligarchák kétes ügyletei büntetlenek maradjanak. A CT-botrány fejlődéstörténetére emlékezni kell, mert pontosan így fog minden működni a következő négy évben: először kimosakodnak a Smer jelöltjei (mert másképp fennáll a veszélye, hogy mesélni kezdenek arról, kinek az érdekében cselekedtek), azután az ellenzéki kritikusok válnak az ügyek gyanúsítottjaivá.

 hirdetes_300x300  

 

A legvégén pedig olyan információs gulyás lesz az egészből, amiből egyre nehezebb lesz kihámozni, ki a fehér és ki fekete. Mindezt a pénzügyi csoportok oligarchái által irányított médiumok közreműködésével.

 

Mondjuk el újra a kulcsfontosságú tényeket! A pőstyéni kórház 2012-ben megversenyeztette az új CT-berendezés vételét. A Radičová-kormány bukása után jogellenesen megemelte a kórház igazgatótanácsának létszámát, hogy jogellenesen lecserélhessék az igazgató a Smer jelöltjére.

 

A Smer által irányított új vezetés ezután megszüntette az eredeti közbeszerzési eljárást, és az újban egy másik beszállítót választott ki, a Medical Group navű céget, ami azelőtt Pavol Paška tulajdonában volt, és aminek székhelye Juraj Široký egyik irodaházában van. Ráadásul azt a berendezést, amit Paškáék akartak eladni a kórháznak, meg lehetett volna venni 600 ezer euróval olcsóbban is…

 

A rendőrség megvizsgálta mindkét közbeszerzést. Az elsőben semmit sem talált, a másik esetben megvádolt 9 embert, akiknek 10-től 15 évig terjedő börtönbüntetés fenyegetett. Csodával határos módon a rendőrség és az eljáró ügyész egyetértettek, és vádat emeltek. A végén pedsig a főügyészség húzta be a kéziféket…

 

Robert Fico ma azt mutatja magáról, hogy fehér varjú. De ki hagyta, hogy Pavol Paška, Juraj Široký és a Penta felparcellázzák egymás közt a szlovák egészségügyet? Ki teszi lehetővé és fedezi a gyógyszerekkel és egészségügyi berendezésekkel történő ksefteléseket? Ki engedte a lopásokat, amelyek évente háromezer ember életébe kerülnek? Robert Fico, vagy Alan Suchánek?

 

HNonline.sk – Daniel Lipšic: Biela vrana Robert Fico, píše Daniel Lipšic

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!