Ez a fiatal, bájos betyár, akit a pártelnökök csak irigyelhetnek, úgy döntött, segít az ellenzéknek. Megmutatja, mit is gondol a korrektségről. Ahogy meglátta, milyen árulást követ el Procházka, Bugár, Žitňanská, Kresák és Šebej, világos volt számára, hogy a korrekt politikai verseny újrakezdéséhez több kell, mint házszabály ellenesen berekeszteni a parlament ülését.

 

Robert Kaliňák ezért elszánta magát. Mármint arra, hogy nem tesz semmit. Míg mindenki azt hiszi, hogy Kaliňák azért nem mond le a belügyminiszteri posztról, mert fél, hogy a független nyomozás kikerül az ellenőrzése alól, Bašternák pedig börtönben végzi és elkezd énekelni, az igazság teljesen más. Kaliňák az ellenzéknek akar segíteni.

 

Igazán nagylelkű tőle, hogy fittyet hány a veszteségekre, amiket a Smernek okoz. A Smer elvesztette koronahercegét (Pavol Paška bölcsész után már a másodikat), és közben értékes százalékokat is veszít. A valamikori nagypárt az ellenzék elkötelezett segítőjének köszönhetően 20 százalék alá közelít, havi 1 százalékos csökkenéssel.

 

 hirdetes_810x300  

De ez még nem minden, Robert Kaliňáknak nem számítanak a személyes veszteségek sem. Csak képzeljék el, milyen szörnyen érezheti magát a csúcstalálkozókon, amikor látja, ahogy a miniszterkollégái a bajuszuk alatt mosolyognak. Természetesen egyikük sem fogalkozik vele, egyikük sem utasítja el a találkozót vagy a kézfogást, de mindannyian jól tudják, hogy mi zajlik Szlovákiában.

 

Vannak diplomatáik, olvassák a jelentéseket és elképzelni sem tudják azt a helyzetet, hogy saját országuk kormányfője egy áfacsalótól béreljen lakást (tényleg, valakinek már eszébe jutot a bérleti díjak kifizetéseiről szóló számlakivonatokat kikérni a miniszterelnöktől?)

 

Számukra ugyanúgy elképzelhetetlen, hogy adott miniszter ne mondjon le, ha nyomozás indul ellene csalás miatt. Az pedig, hogy ezt a nyomozást az illető miniszter beosztottja végezze, eszükbe sem jutna. Így csak azon szörnyűlködnek, hogy ki mindenki kaphatja meg az EU elnökségét.

 

De ezzel sértenek minket. Sértik Kaliňákot, aki ilyen önfeláldozóan segíti az ellenzéket, amiért szeretnék neki köszönetet mondani. Ne menjen sehova, Kaliňák úr, Szlovákiának szüksége van önre, hogy legközelebb rendes kormánya lehessen.

 

HNonline.sk, Richard Sulík: Kaliňák, najväčší pomocník opozície

Nyitókép: Cas.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!