Nyitókép: DPA

 

Több tucat görög tűzoltó küzd azzal a hatalmas erdőtűzzel, ami a Peloponnészoszi-félsziget déli részének erdős térségében terjedt el. Szerencsére a tűz közvetlenül nem érinti a lakott területeket – tájékoztatott az AP ügynökség.

 

A tűzvédelmi szolgálat tájékoztatása szerint a tűz hétfőn délután ütött ki Kato Ahagiában, körülbelül 250 kilométerre Athéntól. A tűz oka egyelőre ismeretlen.

 

 hirdetes_300x300  

Görögországban idén ez az első nagy erdőtűz.

 

A helyszínen 40 tűzoltó 15 tűzoltóautóval, valamint két speciális tűzoltó repülőgép próbálja megfékezni a lángokat.

 

Görögország a forró, száraz nyarak során rendszeresen küzd bozót- és erdőtüzekkel. Tavaly júliusban 101 ember vesztette életét, amikor a hatalmas tűzvész megállíthatatlanul terjedt az Athénhoz közeli Mati tengerparti üdülőhely felé.

 

Németországot vihar és jégeső sújtotta

 

A Németország keleti részén végigsöprő viharban és jégesőben hétfőn este három ember sérült meg – informált a DPA ügynökség.

 

A német meteorológiai szolgálat szerint Bajorországban a forgószél elérte a 120 km/órás széllökéseket, emellett hat centiméteres átmérőjű jégdarabok potyogtak és rengeteget villámlott.

 

 

A Bild napilap információi szerint Germeringben és Puchheimben a hatalmas jégdarabok legkevesebb három embernek okoztak sérüléseket.

 

Intense hailstorm in Denklingen, Germany today, June 10th. Report: Michaela Schober / Severe Weather Germany

Gepostet von Severe Weather Europe am Montag, 10. Juni 2019

 

München több részén a jégdarabok az autóablakokat, illetve tetőablakokat rongáltak meg. Münchenben rengeteg ház került víz alá, a tűzoltókat megközelít 550 esethez riasztották.

 

 

Landshut és München között a vasúti közlekedést a kidőlt fák és letöredezett ágak korlátozták.

 

 

Az ítéletidő Szászországot sem kerülte el. Szászország déli részén egy óra alatt egy négyzetkilométeren 30–50 liter eső esett le, emellett négy centiméteres átmérőjű jégdarabok potyogtak.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.