Nyitókép: pocasie.dobrenoviny.sk

 

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet előrejelzése szerint csütörtöktől egész Szlovákiában megváltozik az időjárás. Az országot holnap fokozatosan befedi a hótakaró – előbb nyugaton, majd fokozatosan az ország többi részén is.

 

Pozsonyban ugyan 0 Celsius-fok lesz, de a gyenge havazás reggel 9.00 órától este 18.00 óráig kitarthat. A nap folyamán mindössze pár centiméternyi hó hullhat. Hasonló lesz a helyzet Trencsénben, ahol 3 centiméternyi friss hó hullhat, Nyitrán 5 centiméternyi hó várható, Besztercebányán pedig két centiméterrel több.

 

 hirdetes_300x300  

A friss hótakaró Liptószentmiklósra és Poprádra csak pénteken érkezik meg, itt 8 centiméternyi hó hullhat. A legrosszabb helyzet Breznóbányán és Rozsonyón várható, ahol 15 centiméternyi friss hóra számíthatnak a helyiek.

 

Szombaton már csak Szlovákia érszaki részén lehet havazásra számítani, elsősorban Liptószentmiklóson, Árván és Poprádon. Nyugat-Szlovákiában esős időre lesz kilátás, viszont a hőmérséklet 6–7 fokig emelkedhet.

 

Vasárnap jelentős felmelegedés ígérkezik. Az ország nyugati, déli és keleti részén 8–11 fokot, északon és az ország középső részén pedig 3–6 fokot mérhetünk.

 

SHMÚ/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!