Nyitókép: Getty Images

 

Európa több régióját is elérte a forróság ezen a héten. Az AFP tájékoztatás szerint pénteken Nagy-Britanniától egészen Olaszországig 40 Celsius-fokig emelkedett a hőmérők higanyszála.

 

A koronavírus-fertőzöttek számának növekedése miatt több állam, régió és város is szigorított az óvintézkedésein, és arra kéri az embereket, hogy kint is viseljenek maszkot vagy reszpirátort.

 

 hirdetes_300x300  

A hőség miatt Olaszországban 14 városban hirdettek szükségállapotot, Franciaországban pedig a megyék harmadában adtak ki riasztásokat a magas hőmérséklet miatt.

 

A forróság miatt a francia hivatalok felszólították a polgárokat arra, hogy gondoskodjanak az idős hozzátartozóikról, szomszédaikról. Ugyanez a felszólítás vonatkozik az idős- és szociális otthonokra is, ahol a koronavírus-fertőzés veszélye miatt nem kapcsolhatják be a klímaberendezéseket.

 

A brit meteorológiai szolgálat tájékoztatása szerint pénteken volt az év eddigi legmelegebb napja, amikor a londoni Heathrow reptéren a hőmérő higanyszála 35 Celsius-fokhoz közelített.

 

Pénteken nagyon sok londoni polgár ül vonatra és utazott le Brightonba, hogy a déli parton töltse a forró hétvégét.

 

Bulgária és Ausztria szintén az év legmelegebb napját jegyezte pénteken, Bécsben 37 Celsius-fokig emelkedett a hőmérséklet.

 

Spanyolországot az Afrika irányából érkező szaharai hőség sújtja. Míg a fővárosban, Madridban 38 fokot mértek, addig egyes belföldi városokban 40 fokot mutatott a hőmérő.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.