Nyitókép: Shutterstock

 

Több szlovákiai kerületben erős szélre figyelmeztetnek a meteorológusok szerda délutántól egészen csütörtökre virradóra. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet elsőfokú riasztás adott ki.

 

Az elsőfokú riasztás a Pozsonyi, Trencséni, Nyitrai és a Nagyszombati kerületre érvényes. A szél ereje helyenként elérheti a 65–70 kilométer/órát, amely potenciális veszélyt jelenthet az emberi aktivitásokra. Az adott évszakban ez a szélerősség normális, viszont kisebb mértékű károkat okozhat. A riasztás csütörtökig (november 4.) van érvényben.

 

 hirdetes_300x300  

A hegyekben felkerekedő szél miatt a Besztercebányai, Zsolnai és az Eperjesi kerületre adtak ki elsőfokú riasztást. Az erdőhatár felett helyenként a széllökések ereje elérheti a 110–120 kilométer/órát.

 

Az erős szél miatt kiadott elsőfokú riasztás csütörtökön reggel 8.00 órától mindhárom kerületben másodfokúra vált. Az erdőhatár felett helyenként a szél ereje a 135–160 kilométer/órás sebességet is elérheti. A viharos erejű szél veszélyt jelenthet a természetjárók és a hegymászók számára. A riasztás csütörtök estig lesz érvényben.

 

SHMÚ/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!