Nyitókép: Getty Images

 

Szlovákiára jelentős időjárás-változás vár az elkövetkező napokban. Megérkezik a lehűlés és vele együtt a várva várt csapadék – tájékoztatott Jana Čerbová, a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet meteorológusa.

 

Elmondása szerint pénteken (július 29-én) változóan felhős vagy borult idő lesz Szlovákiában. A nappali hőmérséklet 29 és 34, északon 24 és 29 Celsius-fok között alakul. Északon helyenként hullhat majd csapadék, másutt csak szórványosan.

 

Szombaton (július 30-án) egy hidegfront hoz kiadós csapadékot és lehűlést Szlovákiába, elsősorban az ország középső és északi részére. A napi hőmérséklet 21–27, délen és keleten 27–33 Celsius-fok között várható.

 hirdetes_300x300  

 

Vasárnap (július 31-én) Szlovákiában erősen felhős, nyugaton változóan felhős idő várható. Az ország nagy részén csapadékkal kell számolni, nyugaton viszont csak elszórtan alakul ki eső. A nappali hőmérséklet 22–27, északon 17–22 Celsius-fokig melegszik. Az északi szél akár a 35 kilométer/órás széllökéseket is elérheti.

 

Hétfőtől (augusztus 1-től) a csapadék és a felhőzet csökkenését, valamint a nappali hőmérséklet fokozatos emelkedését prognosztizálja a meteorológus. Szerdán (augusztus 3-án) és csütörtökön (augusztus 4-én) Dél-Szlovákiában a nappali hőmérséklet ismét elérheti a 30–34 Celsius-fokot.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!