Nyitókép: John Waller via AP

 

Az Egyesült Államokban 46-ra emelkedett az országon a hétvégén végigsöprő hóvihar áldozatainak száma, további négy ember pedig Kanadában halt meg egy Brit Columbia tartományban történt baleset következtében, ahol a jeges úton felborult egy autóbusz. A balesetnek 50 sérültje van.

 

Az Egyesült Államok és Kanada nagy részét komoly hideg, erős szél és havazás sújtotta a hétvégén. Az egyik leginkább érintett állam New York volt, ahol egyes térségekben egy nap alatt több mint egy méter hó hullott vasárnap. A jelentős mennyiségű hó mellett a viharos erejű szél is rendkívül megnehezítette a mentők és a tűzoltók munkáját Buffalóban, ahol 18-an veszítették életüket.

 

A car sits blanketed in snow on a driveway, Sunday, Dec. 25, 2022, in Amherst, N.Y. Millions of people hunkered down against a deep freeze Sunday morning to ride out the frigid storm that has killed at least 24 people across the United States and is expected to claim more lives after trapping some residents inside houses with heaping snow drifts and knocking out power to several hundred thousand homes and businesses. (AP Photo/Delia Thompson)

 

 hirdetes_300x300  

A PJM Interconnection amerikai villamosenergia-hálózat üzemeltető arra kérte a keleti szövetségi állam lakosságát, hogy korlátozzák az áramhasználatot és csökkentsék a hőmérsékletet a lakásokban, hogy elkerüljék az elosztó infrastruktúra túlterhelését. Eközben a hőmérséklet sok keleti államban rekordközeli mélypontra süllyedt.

 

A rendkívüli téli időjárás a becslések szerint mintegy 55 millió amerikait érint az ország középső és keleti részein. A rossz időjárás miatt a hétvégén az Egyesült Államokban több mint 5 ezer repülőgépjáratot töröltek.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!