Markáns csapadékhullám éri el Szlovákiát – a hegyekben 50 centiméter friss hó is hullhat - Körkép.sk

Hirdetés (X)

Időjárás

Markáns csapadékhullám éri el Szlovákiát – a hegyekben 50 centiméter friss hó is hullhat

A hegyekben akár 50 centiméter friss hó is lehullhat, nyugaton ellenben marad az eső.

Nyitókép: Pixabay/qimono (a kép illusztráció)

 

Markáns csapadékzóna éri el Szlovákiát pénteken, ezért a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet riasztást adott ki. A meteorológusok Zsolna térségében számítanak a legtöbb hóra, a magasabban fekvő területeken helyenként akár több mint 50 centiméternyi új hó is lehullhat.

 

Erősebb havazás várható Besztercebánya megye északnyugati hegyvidékein, valamint a Szepesség felső részén, illetve Szlovákia és Lengyelország teljes határvidékén is.

 

Forrás: SHMÚ

 

SJE Nyílt nap

A havazás hullámokban érkezik – közölte az intézet, hozzátéve, hogy Szlovákiát csütörtökre virradóra érte el az első ilyen csapadékhullám. Pénteken napközben egy második, markánsabb hullám következik, amely szombat reggelig tart.

 

Az alacsonyabban fekvő területeken havas eső, de leginkább eső lesz jellemző. A csapadék mellett megerősödő szélre is számítani kell helyenként 80 kilométer/óra körüli széllökésekkel. Majd vasárnaptól hideg levegő beáramlására figyelmeztetnek a meteorológusok. Ekkor a maximum hőmérséklet -5 Celsius-fok alatt lesz északon, míg délnyugaton fagypont körül alakulnak a legmagasabb értékek. Az éjszakák is hidegek lesznek, a völgyekben – 15 Celsius-fok alá süllyed a hőmérséklet, míg a leghidegebb éjszakákon -20 fokot is mérhetünk.

 

Körkép.sk, Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket