Nyitókép: Shutterstock

 

Esőre figyelmeztetnek a meteorológusok, keddre és szerdára (május 16-ra és 17-re) első- és másodfokú figyelmeztetést adtak ki, amely Szlovákia szinte teljes területére vonatkozik – tájékoztatott a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) honlapján.

 

A másodfokú riasztás a teljes Pozsonyi kerületre, valamint a Miavai, Szenicei, Szakolcai és Nagyszombati járásra érvényes kedden 13:00 órától szerdán 13:00 óráig.

 

„Helyenként intenzív esőzés várható, összesen 55–65 milliméternyi csapadékkal” – közölték a meteorológusok. Ez a csapadékmennyiség fokozott veszélyt jelenthet az emberi tevékenységre.

 hirdetes_810x300  

 

„A csapadék várható mennyisége és intenzitása az adott évszakban és térségben átlagon felüli, a károk keletkezésének valószínűsége nagy”

 

– figyelmeztettek a meteorológusok.

 

Az elsőfokú figyelmeztetés hétfőtől keddig a Besztercebányai és a Nyitrai kerület teljes területén, valamint a Trencséni, Zsolnai és Eperjesi kerület szinte teljes területén, illetve a Gölnicbányai, Kassa-vidéki, Rozsnyói, Iglói, Dunaszerdahelyi, Galántai, Galgóci és Pöstyéni járásra is érvényes.

 

A meteorológusok ezeken a területeken összesen 50–60 milliméter csapadékot jósolnak.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!