Nyitókép: Mohai Balázs/MTI

 

Június 19-től megérkezik az igazi nyár és vele együtt a hőhullámok is, amelyek főleg Szlovákia déli részét érintik majd – tájékoztatott a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) a közösségi oldalán. A meteorológusok arra figyelmeztetnek, hogy délnyugaton és Közép-Szlovákia déli részén több egymást követő napon 30 Celsius-fok feletti hőmérsékletre kell számítani. „A 35 fok feletti hőmérsékletű nap sem zárható ki” – írták a meteorológusok.

 

Az időjárás június 18-án, vasárnap kezd megváltozni. „Délnyugat felől egy magas légnyomás kezd el érni bennünket. Ennek szélén nagyon meleg, majd később nedves levegő kezd felénk áramlani délnyugat és nyugat felé” – pontosították.

 

Míg a hétvégén 29 fokon marad a hőmérséklet, addig június 19-én, hétfőn már három-négy fokkal melegebb lehet az ország déli részén. „Valószínűleg Szlovákia délnyugati részén lesz a legmelegebb, akár 33 fok is lehet” – mondták a meteorológusok.

 hirdetes_300x300  

 

Június 20-tól, keddtől a páratartalom is emelkedni fog, így a fülledtség is társul majd a meleghez. „Ebben a fülledt és nagyon meleg levegőben záporok, zivatarok is kialakulnak, főként délutánonként, amelyek intenzívek is lehetnek” – írta az SHMÚ, hozzátéve, hogy az ilyen típusú időjárás valószínűleg a hét végéig kitart.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.