Nyitókép: Pexels

 

A kánikula a következő napokban Szlovákia területét is eléri. A forró levegő mellett azonban a viharok is veszélyt jelentenek – hívta fel a figyelmet a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) a közösségi oldalán.

 

„Részben hozzánk is eljut a forró levegő – Nyugat-Európán és az alpesi régión keresztül. Közép-Európa nagy részén néhány napig nagyon vagy rendkívül meleg lesz, ugyanakkor egy hidegfront hullámzik majd felettünk , így átmenetileg lehűl és viharok is kialakulhatnak”

 

– magyarázták a meteorológusok.

 

 hirdetes_810x300  

A hőhullám a Földközi-tenger nyugati részén és a szomszédos országokban lesz a legjelentősebb. „A térségben az anticiklon már pénteken (július 7.) rendkívül meleg levegőt tartott fenn, ami mindenekelőtt Észak-Afrikában nyilvánult meg. Tunéziában 46–47 Celsius-fokra emelkedett a hőmérséklet” – ismertette az SHMÚ.

 

Szerinte Dél-Európa sem kerülheti el az extrém hőséget.

 

„A legtöbb országban legalább egy nap 40 Celsius-fok lesz, ami közel áll a legmagasabb mért levegőhőmérséklet országos rekordjaihoz. A legmelegebb levegő Spanyolország felett lesz, ahol a hőmérséklet helyenként meghaladhatja a 45 fokot, ami egyben az országos rekordot is megközelíti”

 

– tette hozzá.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!