Nyitókép: YouTube

 

Első- és másodfokú viharriasztás van érvényben szombaton Szlovákia egész területén, emellett árvízveszély is fennáll – tájékoztatott a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) honlapján. A meteorológusok vasárnap (augusztus 6-án) is viharokra számítanak.

 

A meteorológusok másodfokú figyelmeztetést adtak ki a Besztercebányai, Trencséni és Zsolnai kerületre. Ugyanez a riasztás érvényes továbbá a Kassai kerületben található Gölnicbányai, Kassa-vidéki, Rozsnyói és Iglói járásra, a Nyitrai kerületben található Lévai, Nagytapolcsányi és Aranyosmaróti járásra, valamint az Eperjesi kerületben található Poprádi járásra.

 

Helyenként intenzív, összesen 80-100 milliméter csapadékkal járó esőzések várhatók, ugyanakkor a teljes esőmennyiség egy része heves záporokból és zivatarokból zúdul majd le a viharok idején.

 hirdetes_300x300  

 

Szlovákia többi, elsőfokú figyelmeztetéssel járó területein összesen 50–80 milliméteres csapadékkal kell számolni, heves felhőszakadáskor 30 percen belül 20 milliméter eső is eshet.

 

Hidrológiai figyelmeztetés vonatkozik a Sajó, Hernád, Gölnic, Bódva, Poprád, Tarca folyók folyómedrére, valamint a Bodrog folyó alsó medrére. Árvizek fordulhatnak elő Liptószentmiklóson, Turdossinban, Bártfában és Homonnában.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!