Nyitókép: SITA/Dušan Hein

 

Szlovákia több járásában is árvízveszély fenyeget. Ezzel összefüggésben a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) másod- és elsőfokú hidrológiai figyelmeztetést adott ki.

 

Másodfokú árvízriasztást adtak ki a meteorológusok a Rozsnyói, Nagyrőcei és Rimaszombati járásra. Átmenetileg kedden (augusztus 8.) 10:00 óráig van érvényben.

 

Az elsőfokú hidrológiai figyelmeztetések a tartós esők miatti áradások ellen hétfőn (augusztus 7-én) 15.00 óráig érvényesek az Iglói, Gölnicbányai, Kassai, Kassa környéki-Bódva, Kassa környéki-Hernád járásokra. A Námesztói, Alsókubini, Turdossini és Liptószentmiklósi járásokban az árvízveszély miatt az elsőfokú figyelmeztetések 17:00 óráig érvényesek.

 hirdetes_300x300  

 

Sok helyen már rengeteg kárt okozott az időjárás. A belügyminisztérium augusztus 4-től, péntektől augusztus 7-ig, hétfőig 35 településen vett nyilvántartásba különböző szintű árvízi tevékenységről szóló bejelentéseket. 15 településen továbbra is fennáll a harmadfokú árvízi aktivitás.

 

A rendkívüli állapotot kihirdető településeket, különösen a Rozsnyói (13 fokos árvízaktivitást hirdettek) és a Nagyrőcei járást (8 fokos árvízi aktivitást hirdettek ki) heves esőzések sújtották. Ezek elöntötték a folyómedreket, a szabad tereket, helyi utakat, pincéket, házak földszintjeit és egyéb épületeket.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!