Nyitókép: koponyeg.hu

 

A nyár augusztusi részét eddig kiadós csapadék és erőteljes lehűlés jellemezte. A nyárimádóknak azonban nem kell szomorkodniuk, a következő héten ismét visszatérnek a meleg napok.

 

„A hideg augusztusi időszak lassan véget ér. A kiadósabb csapadék mellett nagyon hideg napok is voltak, amikor a síkvidéken 15 °C körül alakult a maximum hőmérséklet. A heves esőzések és erős viharok mellett 100–150 mm csapadék hullott helyenként. Az éjszakák is hidegek voltak ezen a héten, miközben még az alföldön is 10 °C alá süllyedt a minimum-hőmérséklet“

 

– magyarázta Pavel Matejovič klimatológus.

 

 hirdetes_300x300  

Fokozatosan azonban emelkedni fog a hőmérséklet. „Hétvégén délnyugat felől meleg levegő kezd áramlani felénk. Közép-Európa felett megmarad a magasabb légnyomás, így stabil, napos lesz az idő. A síkvidéken 30 °C körül alakulhat a maximum hőmérséklet jövő héten” – mondta Matejovič.

 

Elmondása szerint a meleg idő körülbelül augusztus 20-ig tart. „Augusztus utolsó dekádjában átmenetileg ismét lehűl az idő, de Délnyugat-Szlovákiában továbbra is 24–28 °C között alakul majd a legmagasabb hőmérséklet. Ez azonban még mindig meglehetősen távol áll a megbízható előrejelzéstől”. A jövő hét végén megjelenhet csapadék, de inkább záporok, zivatarok formájában.

 

Augusztus 12-én, szombaton és augusztus 13-án, vasárnap derűs, napos idő várható 27–31 fokos maximumokkal.

 

Augusztus 14-én, hétfőn és augusztus 15-én, kedden is marad a meleg idő, a hőmérő higanyszála 33 fokig kúszhat fel.

 

Augusztus 16-án, szerdán és augusztus 17-én, csütörtökön helyenként már viharok is megjelenthetnek, de a hőmérséklet továbbra is 35–37 fok között alakul. Augusztus 18-án, pénteken szintén marad a hőség, 37 fokos maximumokkal.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!