Nyitókép: Getty Images

 

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) a hőség miatt figyelmeztetést adott ki a következő két napra. A másodfokú riasztás pénteken elsősorban Nyugat-Szlovákia középső részére, az elsőfokú riasztás pedig az ország középső és keleti részére vonatkozik.

 

Keleten pénteken a Rozsnyói, a Kassai, a Kassa-környéki, Tőketerebesi és a Nagymihályi járásban kell óvakodni a hőségtől.

 

„Szlovákia ezen részein a maximum hőmérséklet elérheti a 33 Celsius-fokot. A magas hőmérséklet potenciális veszélyt jelent az emberi egészségre, a fizikai tevékenységekre és a tűz kialakulására. A jelzett levegőhőmérséklet nem szokatlan az adott évszakhoz és térséghez képest, de nagy a valószínűsége annak, hogy egyes emberek szervezetét túlzottan megterheli”

 

– írja az SHMÚ.

 hirdetes_300x300  

 

A figyelmeztetés pénteken 12:00 és 16:00 óra között érvényes.

 

A szombati nap a magas hőmérséklet szempontjából még veszélyesebbnek tűnik. Az SHMÚ másodfokú hőségriasztás adott ki a keleti járásokra – elsősorban a Rozsnyói, Kassai, Kassa-környéki, Tőketerebesi és a Nagymihályi járásokra. A figyelmeztetés 13:00 és 17:00 között érvényes. Ezekben a járásokban a maximális hőmérséklet elérheti a 35 Celsius-fokot.

 

Az elsőfokú figyelmeztetés a Gölnicbányai, Eperjesi, Varannói, Homonnai és Humenné és Szobránci járásokra vonatkozik 12:00 és 19:00 között.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!