Nyitókép: František Iván/TASR

 

Szeptember 30-án, szombaton időjárás-változásra számítanak a meteorológusok. Egyre több felhő lesz az égen, és egyre több helyen várható csapadék – tájékoztatott a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) a közösségi oldalán.

 

„A csapadék azonban nem lesz olyan kiadós és tartós, mint az elmúlt hétvégén volt Szlovákia egyes területein, sőt, délnyugaton a délutáni órákban kisüthet a nap” – figyelmeztettek a szakemberek.

 

Október 1-jén, vasárnap napközben már nem kell csapadékra számítani, és inkább a változóan felhős idő lesz az uralkodó. „18–23 fokig hűl le a levegő, északon néhol 16 Celsius-fok várható, de még ezek a hőmérsékleti értékek is átlag felettiek az adott évszakhoz képest” – tették hozzá.

 hirdetes_300x300  

 

A meteorológusok jelenleg 25 Celsius-fokos nyári napokat figyelnek meg, néha még Árva vidékén is. „A legmelegebb területeken nem vagyunk messze a trópusi harmincastól. Ezek a maximális léghőmérséklet-értékek elegendőek ahhoz, hogy jelentős számú állomásunkon megdöntsék a napi hőmérsékleti rekordokat” – összegezték.

 

A hónap utolsó napján várható enyhe lehűlés ellenére az SHMÚ szerint valószínűleg semmi sem változtat azon, hogy az idei szeptember a leghosszabb megfigyeléssorozattal rendelkező állomásokon is a megfigyelések történetének legmelegebbjeként zárul majd.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.