Nyitókép: Shutterstock

 

Október 8-án, vasárnap lényegesen lehűl a levegő – figyelmeztetnek a meteorológusok. Az alacsonyabb hőmérséklethez erős szél társul, így érzésre nagyon hideg lesz – tájékoztatott a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) közösségi oldalán.

 

A szakértők szerint szombaton szeles idő lesz, főleg délnyugaton számíthatunk 18–20 Celsius-fokra, miközben az éjszaka folyamán sem hűl le számottevően.

 

„A vasárnapi front jelentős csapadékot nem hoz magával, viszont lehűlést igen, ami azt is jelenti, hogy napközben többnyire hidegebb lesz, mint éjszaka”

 

 hirdetes_300x300  

– ismertette az SHMÚ.

 

A hőmérsékleti maximumok reggel vagy délelőtt alakulnak ki, délen 20 Celsius-fokot mérhetünk. A front átvonulása után a meteorológusok szerint délen 12–16 fokra, míg északon öt–tíz fokra csökken a hőmérséklet. „Az erős szél mellett ráadásul nagyon hideg lesz” – tették hozzá a meteorológusok.

 

A lehűlés folytatódni fog, és a magasabban fekvő völgyekben esténként enyhén fagyhat is. „Hétfőre virradóra az anticiklon gyors mozgása miatt gyengülni fog a szél, a hideg légtömegben a fagy hétfőn reggel a hegyeken és hegyvölgyeken kívül máshol is kialakulhat” – tették hozzá.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!